Dik doen in de Toen – een idee dat steeds concreter werd. Een loop waarbij de deelnemers zélf zorgen voor een gezamenlijke verzorgingspost. Zou dat werken? Houden hardlopers wel van koken? En drijft het niet te ver af van de essentie van het lopen?
Maar Nico en ik hebben er plezier in om het idee uit te werken. We vinden een prachtige locatie bij Tuin in de Stad, Harm komt spontaan met het aanbod om de routes uit te zetten, deelnemers beginnen zich in te schrijven, en als presentje worden placemats gedrukt.
Op de dag zelf druppelen de eerste lopers binnen, en al snel is duidelijk: er zal meer dan genoeg eten zijn. Wraps, taart, broodjes, sushi, fruit, salades – you name it. De regels zijn helder: na elke ronde moet er gezeten en gegeten worden.
Na de eerste ronde van 10 km plof ik neer op het terras met een bordje zoeteaardappelquiche, pastasalade met pesto en aardappel-eiersalade. Ronde twee voert door de binnenstad, waar we worden gespot door RTV Noord. Olav ontpopt zich als een ware woordvoerder, en even later komt RTV Noord filmen bij ons centrale punt in Tuin in de Stad. Die avond zijn we terug te zien op tv.
Ronde drie gaat richting Leegkerk en nadat ik ronde vier finish, die via het Stadspark loopt, barst er een flinke hoosbui los. Ik blijf wat langer zitten om te eten. Door die volle buik en het stilzitten kom ik in de laatste ronde wat moeilijk op gang. Maar na zes uur lopen finish ik, het weer is inmiddels opgeklaard, er klinkt livemuziek en de sfeer is ronduit gezellig.
Hulde ook aan het team van vrijwilligers dat de hele dag eten uitdeelde, de eindeloze afwas deed en alles regelde wat nodig was zodat wij konden lopen.
Een geslaagde dag.
Website Dik doen in de Toen
RTV Noord na 9:38 https://www.rtvnoord.nl/…/expedi…/1294388_20250609180000




No responses yet