Dag 1:

Als Nico mij vraagt of ik zin heb het Hermanssweg te gaan lopen hoef ik daar uiteraard niet lang over na te denken. Dat klinkt als een prima avontuur. De plan krijgt steeds meer vorm, en het draait uit op dat we met pasen met 5 hardlopers en 3 wandelaars in 4 dagen het pad gaan lopen. 9 mensen passen er in een busje, dus er is ook nog ruimte voor een chauffeur in de vorm van Christa. Zij is bereid gevonden om ons naar de start te vervoeren en de bagage dagelijks naar de nieuwe overnachtingsplek te brengen.

Zo verzamelen we vrijdag 29 maart in alle vroegte in Groningen om richting Rheine te rijden waar we dag 1 starten. Vlak voor Rheine ontmoeten we Jos en Wilma,  zij wonen niet in (de buurt van) Groningen, dus ze sluiten hier aan.

Dag 1: Hele dag droog. Eerste 20 km redelijk vlak daarna iets heuvelachtig. Prima dag.

Dag 2:
Dag 2, wederom een ruime marathon. Parcours was blubsy en in totaal ongeveer 1000 hoogtemeters, de eerste 10 km in anderhalf uur daarna werd het iets beter te doen. Nu in een prima guesthouse dat we voor onszelf hebben.

Dag 3:
Dag 3, minder modder dan gisteren en zelfs enkele uren volop zon. De route gaat grotendeels over een bergrug, waar ineens volop mist is. Beide kanten het dal helemaal wit en vooruit ook maar 50 meter zicht, erg mooi. Prima dag gehad

Dag 4:
Laatste dag alweer. De route begon met een pad langs allerlei kunstzinnige bezienswaardigheden, daarna het 50 meter hoge hermanns standbeeld, waar het pad en de loop naar vernoemd is. Halverwege een hoge klippen rots formatie op het einde nog een lange technische en bijzonder mooie klim. Het laatste uur begint het steeds harder te regenen. In de regen nog enkelen kilometers naar de jeugdherberg waar we finishen, kunnen douchen en nog een hapje eten. Mooie dagen.

https://loopavonturen.nl/hermannsweg-vierdaagse/

Categories:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *