RFR Appelscha, al jaren combineren we dit met een weekendje logeren bij vrienden. Zo ook nu, ik sta ingeschreven voor de marathon, maar heb niet de intentie om de volledige afstand uit te lopen, ben nog aan het herstellen van de Sint Annen loop. Bij de start sta ik naast Sjirk, en we kletsen wat. Hij gaat het rustig aan doen, want morgen ook nog MD marathon, ik vertel dat ik na de eerste verzorgingspost waarschijnlijk afbuig terug naar start.

Sjirk probeert mij al vrij snel op andere gedachtes te brengen en dat ik samen met iemand loop helpt wel. Qua water uit de lucht valt het mee (in tegenstelling tot vorig jaar, toen er 1 bui van 4 uur was) maar de ondergrond is nat in het bos. Na enkele kilometers komen we de eerst grote plas tegen, ik heb mijn ‘waterdichte’ sokken weer aan, maar weet dat die ook niet echt waterdicht zijn en dan ook niet meer warm/droog worden. Ik besluit ik mijn sokken en schoenen uit te doen en barefoot erdoor te banjeren. Frisjes, maar ik heb nog droge schoenen😊

Bij VP1 gaat het prima, dus loop maar door. Na +/- 17km begint de heupirritatie van Sint Annen wel weer op te spelen, maar daarna komen vele natte stukken, ik probeer door de bosjes er wat langs te lopen maar daar is het net zo goed nat en het kost me moeite om de voeten echt droog te houden. Maar door deze ijs survival run begin ik toch wat ‘in de wedstrijd’ te raken, ik verbijt de vervelende heup en buffel door. Bij VP2 op 27km doe ik mijn “waterdichte” sokken uit, en ga verder op mijn dunne sokken. Voeten worden weer wat warmer, en de plassen die nog komen stap ik wat makkelijker doorheen.

Zo ben ik de kilometers wel aan het aftellen, maar de finish komt steeds dichterbij. Sjirk loopt soms net iets sneller, maar bij de vele heuveltjes in het einde wandelt hij steeds even zodat ik weer kan aansluiten. Zo finishen we na ruim 5 uur deze wim hofman iceman marathon. Toch geen twee DNF’s op een rij:-)

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *