Na ruim een jaar van niet, is het vandaag 28 augustus 2021 een wel. Run Forest Run organiseert weer een lange trail (43km) in de buurt van Odoorn (bij Emmen). Qua bus heb ik de mogelijkheid om vroeg te zijn, of vrij laat. Ik kies voor de optie vroeg. Vanaf de bushalte is het 2.5 kilometer lopen naar de start, maar omdat er wegwerkzaamheden zijn, kan ik over een lege weg lopen waar normaal de auto’s overheen racen. Dat scheelt weer een halve kilometer, vooral fijn om te weten voor de terugweg.

Bij aankomst kom ik Jildert tegen, hij heeft gekampeerd in de buurt en is ook vroeg. We kletsen wat en ik haal mijn startnummer op, kleed mij om en doe de laatste voorbereidingen. Om het gebruik van plastic bekertjes tegen te gaan moet elke loper zijn eigen beker meenemen. Ik kies ervoor om zonder rugzakje te lopen, maar heb wel mijn heupgordel met daarin telefoon (voor foto’s en als route backup), een aspirine voor het geval dat (niet nodig gehad), zakdoekjes voor het geval dat (niet nodig gehad) en mijn brand new opvouwbare beker.

Het is ondertussen al gezellig druk geworden, en om half 11 kan er begonnen worden met starten. De start is druppelsgewijs met intervallen van ongeveer 10 seconden. De eerste kilometers loop ik met Jildert, daarna ga ik mijn eigen gang. Bij 6.5km is al de eerste verzorgingspost, de beker bevalt goed en blijkt tevens ideaal om de aanwezige m&m’s in te stoppen. Run Forest Run heeft zijn lopen altijd goed voor elkaar, de route is perfect uitgezet (oranje linten, dubbele oranje linten voor een afslag, en dan alweer het volgende oranje lint zichtbaar zodat je weet goed te zitten), bij drukke kruispunten staan verkeersregelaars, en de verzorgingsposten zijn goed gevuld. Nu ook weer, er is keuze tussen cola, water, sportdrank en hartige hapjes als chips, nootjes, tucjes, en zoete hapjes als stroopwafels, suikerbrood, wafels en winegums.

Na de eerste verzorgingspost sluit ik aan bij een groepje van stuk of 8 met enkele bekenden. We kletsen wat en we hebben een gezellig dagje uit. De route gaat over heide stukken die super paars is, prachtig om daar langs te lopen. Zo komen we na een tijdje alweer bij de tweede verzorgingspost op 18 km. Ik neem even de tijd en loop Minke tegen het lijf, ik ken haar van 25 jaar geleden, maar de afgelopen jaren komen we elkaar af en toe tegen bij loopjes. Zij loopt vandaag de 28km, ik wacht nog even en om daarna samen verder te lopen. Het tempo ligt nu gelijk wel iets hoger, maar dat gaat prima. Maar dan ineens blijf ik haken achter een boomstronk, ik probeer nog te corrigeren, ik vloek en een fractie later lig ik op de grond. Gelukkig beland ik op mijn zij, en heb naast modder geen mankementen. Omdat het tempo nog steeds iets hoger ligt halen we ‘mijn groepje’ alweer in. Maar op ongeveer 24km splitst de 28/43km route. We nemen afscheid en ik wacht even op het groepje. Na enkele kilometers merk ik dat het iets snellere tempo eigenlijk lekkerder ging en besluit weer rustig te versnellen van rond de 6.15 per km naar rond de 5.50. In de verte zie ik een groepje van vier lopen, dat helpt ook. Bij de laatste verzorgingspost op 32km neem ik nog wat te drinken en vertrek weer.

Aangezien ik rond de 5.50 per km blijf lopen hoop ik nog wat lopers in het vizier te krijgen, maar door de bosrijke omgeving zijn er niet echt vergezichten en ook op de iets langere bospaden zie ik niemand. Achter mij zie ik ook niemand meer, dus de laatste kilometers begin ik het al wat rustiger aan te doen.

Zoals wel vaker bij Run Forest Run is er nog een uitsmijter op het laatst, deze keer in de vorm van een uitkijktoren die ik op moet. Een wentelpad draait omhoog, ik geloof het wel en wandel omhoog. Dan opeens zie ik een pad onder mij iemand die wel heeft besloten om nog even omhoog te knallen. Dat is ook weer niet de bedoeling, dus ik zet ook nog maar even aan en ben gelukkig dan ook boven, via de andere kant weer naar beneden en daar is de finish. 4 uur en 28 minuten na vertrek ben ik weer terug bij af. Ik kleed mij om, en zie op mijn telefoon dat in wandeltempo naar de bushalte kan. Gelukkig want zoals wel vaker zo een kwartiertje na de finish blijkt het lichaam toch wat vermoeid te zijn.

Een prachtige route, een gezellige dag, prima weer, blij dat dit weer kon!

Categories:

Tags:

One response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *