8 teams, 15 cryptische aanwijzingen. 2 uur 45 minuten de tijd. Het is vrijdag 25 februari 18:30 als we onze aanwijzingenkaart krijgen. Ik zit in team de raadselrunners met Hellen en Tjerk. (Raadsels zelf doen? zie de foto’s en lees niet verder). 15 locaties in Groningen stad moeten we vinden. Sommige teams vertrekken snel. Wij puzzelen nog. Sommige locaties weten we zeker, sommigen twijfelen we. Elke locatie levert een aantal punten op, om de besluitvorming nog wat complexer te maken. We besluiten de Kardingebult en Stadspark te schrappen, te ver. Om ongeveer kwart over zeven vertrekken we dan. We moeten voor 21:15 binnen zijn, te laat finishen is directe DNF.

Eerste locatie: Hamn. Dat is Zweeds voor haven. De Zweedse Haven, dat is tussen de Deense en Finse Haven. In de buurt. Ter plaatse maken we een teamselfie als bewijs en on we go. Het unieke aan ons team, is dat we elkaar nog niet eerder ontmoet hebben. Via FC Groningen, Joods Monument Sterrebos, Peerd van Ome Loeks op het station, belanden we in het centrum. Daar zitten twee locaties dicht bij elkaar (Aletta Jacobs, UB) en precies daartussen een nieuwe plek van Koffiestation, hier krijgen we binnen een kop koffie en een ongekookt ei. Dit ei dient bij de finisht nog heel te zijn, anders minpunten.  Er zit al een ander team. Wij ruilen een tip uit voor mogelijk oplossing voor locatie “Bouwperiode 2012-2019”, dat zou zomaar het forum kunnen zijn.

We overleggen nog even intern over de route, en maken selfies bij Munnekeholm, Noorderhaven en Lambiek in Noorderplantsoen. We kijken op onze mobiels, nog half uur voordat we binnen moeten zijn. Rechtstreeks terug of via het Forum, we doen het laatste. Bij het Forum zijn nog bonuspunten te verdienen, we vermoeden helemaal op etage 9. Omwille van de tijd wordt dat het niet meer. Nog 2.5 km tot we weer bij Steenbok Sport aan de Regattaweg zijn. Om 21:11 sharp binnen. We twijfelen nog even of we buiten nog drie minuten om de hoek blijven wachten, en dan naar binnen stormen, voor het showeffect. Maar binnen wacht ook warmte, drankjes en broodjes veg/hotdog.

De jury controleert alle foto’s en willen geen halve punten toekennen. Dan blijkt uit voorzorg voor bij een eventuele gelijke stand, elk team een captain moet sturen om een veter zo snel mogelijke en op juiste wijze uit en in een schoen te krijgen. Onze tijd scoort gewoon. Dan volgt de prijsuitreiking. Er is ook een duo uit Zwolle, ze eindigen op de 8e en tevens laatste plek. Het thuisvoordeel is een niet te onderschatten aspect van deze wedstrijd. Dan gelijk de nummer 1. Trommel. Team PineApple met 170 punten. Tickets voor Kill the Hill run. Wij blijken tweede op 5 punten achterstand. OEI. Hadden we toch minder lang moeten koffiedrinken, en toch wel even dat Forum omhoog stormen. Maar zoals bij een tweede plek, meedoen is belangrijker dan winnen.  

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *